Nieuws

13 mei 2022: Het fort voegen

De speelnatuur in de Ommermars is bijna klaar. Het ziet er fantastisch uit, alleen worden nog de puntjes op de i gezet. Dat gaan wij doen op vrijdag 27 mei 2022 vanaf 9.30 uur. Daarbij kunnen wij uw hulp gebruiken. 

Tussen de stenen van het fort gaan wij de voegen bijwerken. Helpt u mee? Als u een voegspijker en plankje hebt, vragen wij u dat mee te nemen. Het gezegde is: Veel handen maken licht werk. Dat geldt ook voor het voegen. Naast dat het werk sneller gaat, is het natuurlijk ook veel gezelliger om met meer mensen lekker buiten te werken om de laatste werkzaamheden aan speelnatuur te doen. Natuurlijk zorgt het bestuur van Stichting Burgerinitiatief Ommermars voor koffie/thee en wat lekkers erbij.

Wilt u graag meehelpen? Dan kunt u zich opgeven door een mail te sturen naar communicatie@ommermars.nl of te bellen met Arend Spijker, 06-11198967. Hier kunt u ook meer informatie krijgen.
Graag tot ziens op vrijdag 27 mei, 9.30 uur.

23 februari 2022: Hoogwater in de Ommermars


28 januari 2022: Bomen planten in de Ommermars

Vrijwilligers, Corné van Kempen van Natuurlijke Tuinen, Foppe Bijleveld en bestuursleden hebben struiken en bomen geplant bij de speelnatuur in de Ommermars. Onder het genot van een mooi zonnetje hebben gelderse roos, meidoorn, sleedoorn, lijsterbes, kardinaalsmuts, hazelaar, egelantier, hondsroos, boswilg, vlier, kerspruim en een sterappelboom een mooie plek gekregen. Ook zijn diverse bessenstruiken geplant. Nu kunnen ze gaan groeien en bloeien. Ze zijn nog niet groot, maar in de goede grond rond de speelnatuur, gaat dat snel veranderen. Door de vrijwilligers was het mogelijk om de bomen en struiken in een ochtend te planten. Hartelijk dank voor jullie enthousiaste inzet!

Terwijl de struiken en bomen in de grond gezet werden, gaf Gerrit Jan Bolks een interview over de Ommermars en het project Ruimte voor de Vecht. Het project in de Ommermars is een goed voorbeeld van de samenwerking tussen veel organisaties en tussen bestuurders en inwoners. Tijdens een bestuurlijk overleg van de Regio Zwolle over de Nieuwe Omgevingsvisie zijn delen uit het interview getoond.


22 december 2021: Afsluiting

Het fietspad Zuidermarsweg in de Ommermars is vanaf 10 januari 2022 voor fietsers afgesloten. De werkzaamheden duren afhankelijk van weer-, water- en terreinomstandigheden vermoedelijk tot de zomer. In deze periode worden voor de ontwikkeling van de Ommermars diverse werkzaamheden uitgevoerd door Nonak/Dunnewindgroep.


4 oktober 2021: De herinrichting van de Ommermars is één van de 23 projecten binnen de Regiodeal Brede Welvaart in het Vechtdal. De officiële opening op 11 september was aanleiding voor een videoverslag waarin het project en de opening fraai in beeld worden gebracht.


Voor meer nieuws: kijk in het Nieuwsarchief.